No hi haurà Compromís

La fòrmula electoral de Compromís pel País Valencià, que reuneix sota les mateixes sigles al Bloc i als seus socis a les Corts Valencianes, Iniciativa del Poble Valencià i ElsVerds, no arribarà a les nostres comarques. Tot i que des de València s’ha volgut impulsar la fòrmula, la majoria d’agrupacions locals han preferit seguir-se presentant per separat.

Cal recordar que al 2007, el Bloc es va presentar sobretot al Baix Maestrat, on van traure regidor a Vinaròs, Benicarló i Peníscola. A Alcalà de Xivert i La Jana es van quedar sense representació. Per contra, Iniciativa participa per primer cop en unes municipals després de la seua escissió d’Esquerra Unida. Al Maestrat i els Ports no hi ha cap agrupació políticament activa d’IPV, al contrari del que ocòrre, per exemple, a Cabanes. Tanmateix, els comicis del 2011 poden ser l’excusa per a que els eco-socialistes busquen llistes al nord del País Valencià.

Pobla de Benifassà, l’excepció.

L’excepció l’ha trobem a la Pobla de Benifassà, on tant el Bloc com IPV acudiran a les municipals coaligats amb l’agrupació d’Units per la Tinença, per la qual cosa tampoc es pot assenyalar com un Compromís en el sentit estricte, semblant al que es duu a terme en altres indrets de la geografia valenciana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: