Internet guanya protagonisme

Sens dubte, aquestes eleccions municipals del 2011 seran els primers comicis en els quals Internet jugarà un paper clau. Les eleccions 2.0, després dels fenòmens d’Obama i la presència a les passades catalanes, ens arriba a ca nostra. Podríem definir aquest concepte com la irrupció de la societat en la precampanya, que disposa de veu gràcies a mitjans socials, com el Facebook, el Twitter, o els blocs, com és el nostre cas.

Una mostra d’això és la quantitat de comptes de xarxes com Facebook que disposen les agrupacions dels nostres pobles, sobretot els més grans. Just relacionat amb això, aquesta setmana, el regidor del Partit Popular a Vinaròs, Lluis Gandia, feia la següent reflexió al seu bloc personal:

Las nuevas tecnologías han sido siempre para el Partido Popular de Vinaròs una forma de llegar a los ciudadanos y la prueba de ello es que hemos sido siempre los pioneros en esta materia.
 
Fuimos el primer partido con página web propia (www.ppvinaros.es) y desde hace ya más de dos legislaturas se ha convertido en un lugar donde encontrar actualizaciones constantes. Hoy la web del PP de Vinaròs es una fuente donde poder consultar las más de 350 notas de prensa de esta legislatura, todos los artículos publicados en el Setmanari Vinaròs, 7 dies o el mensual Crónica de Vinaròs, todas las mociones presentadas en los plenos o seguir de cerca las acciones de Cercanías Ahora. De la misma forma se puede consultar el proyecto de carril lúdico-deportivo de la carretera de la ermita, etc…
En la red social Facebook, nuestro portavoz Juan Bautista Juan, fue el primer líder político con perfil propio y actualizado diariamente y este blog (http://lluisvinaros.blogspot.com) fue el primer blog político local y el que más visitas acumula con más de 20.000 páginas vistas en apenas 6 meses.
 
Aquestes paraules valdrien per a un bon grapat de partits, entitats i particulars que aprofiten les noves tecnologies per a participar de la precampanya electoral municipal i valenciana. El punt clau recau en veure si tanta informació i opinió a l’arena pública servirà per enriquir el debat polític i exigir una mica més als partits i als mitjans de comunicació.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: