Resten quatre mesos per a les municipals

De ben segur que la majoria de partits polítics de les nostres terres ja tenen la data assenyalada en roig als nous calendaris del 2011. D’ací quatre mesos, el 22 de maig, milers de persones de les comarques del nord valencianes triaran els seus representats als municipis del Maestrat i dels Ports. Com hem vist en aquest bloc des del seu inici, passat setembre, la maquinària de precampanya està en marxa i comença a fer-se estrany el dia que no hi apareix cap informació relacionada amb els comicis. A més a més, s’ha comprovat com les noves tecnologies han aparegut a la precampanya: blocs, Facebooks, Twitters… són mitjans d’informació emprats pels partits i que competeixen quasi directament amb els mitjans de comunicació digitals i tradicionals.

Però, aprofitant la data, és un bon moment per fer una breu repassada de en quina situació es troba la precampanya electoral al Maestrat i als Ports. Un recorregut que es plasma en el quasi centenar d’articles que hem publicat (si bé hem d’incloure en eixa xifra les fitxes dels municipis que hi seguim).

La major part de les informacions hi apareixen relacionades amb la comarca del Baix Maestrat. No és rar, atés que és on s’ubiquen els municipis més poblats. A Vinaròs, la continuïtat sembla la norma de cara als comicis del 2011, i tot pareix indicar que es repetiran els caps de cartell del 2007. Just el contrari que succeeix a Benicarló. Ací hi ha dues noves cares confirmades, la socialista Xaro Miralles i els valencianista Ricardo Mascarell. Per contra, al PP, hi repeteix Marcelino Domingo, en una decisió que es pot qualificar de sorprenent, ja que havia anunciat en diverses ocasions la seua intenció de deixar el càrrec. Ara bé, com ens vam fer ressó esta setmana, eixa candidatura encara pot ballar. Parlem dels partits amb representació als consistoris, posat que a penes hi hagut informació al voltant de partits que buscarien el seu lloc a l’Ajuntament, com pot ser el cas d’Esquerra o Esquerra Unida.

Als altres municipis del Baix Maestrat, la situació roman més calmada. A Peníscola ja s’ha fet públic que PSPV i Bloc repeteixen candidat, mentre que els socialistes de Càlig aposten pel canvi amb Ernestina Borràs. En altres poblacions, com Alcalà de Xivert, Traiguera o Rossell, la màquina electoral encara no s’ha engegat, almenys de portes enfora. Finalment, cal destacar els enrenous de la Pobla de Benifassà amb les acusacions d’empadronament massiu que ha denunciat l’oposició al partit governant, el PSD.

Passem als Ports. Dos temes han estat els centrals en aquesta comarca. D’una banda, la guerra partidista entre PP i PSPV dins de la Mancomunitat dels Ports, amenaçada amb la seccessió dels municipis menuts, amb majoria dels populars, front els més grans, especialment Morella i Vilafranca, on governen els socialistes.

D’altre costat, l’altra notícia és l’anunci de la candidatura a la reelecció del primer edil morellà, en Ximo Puig. Un anunci que, seguint amb el fil de les noves tecnologies que esmentàvem abans, es va fer mitjançant Facebook i Twitter. I és que les Eleccions 2.0 han arribat fins les nostres comarques.

Per últim, l’Alt Maestrat tot just ha aportat informació a aquest bloc i als mitjans de comunicació en general, una situació que de ben segur es girarà de manera que es vaja apropant la data del 22 de maig.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: