Ciudadanos de Centro Democrático es presenta aquest dissabte a Vilafranca

Vilafranca podria comptar amb fins a quatre llistes a les municipals. A les dos segures, PP i PSPV, cal afegir dos nous partits que han fet pública la seua intenció de provar de confeccionar una papereta per al 22 de maig. En un altre post parlavem d’Iniciativa del Poble Valencià, i ara és el torn de Ciudadanos de Centro Democrático (CCD), que es presenta a la societat vilafranquina aquest dissabte a les 17.30 hores.

Un dels impulsors de l’acte és l’ex-alcalde Jaime Vives, qui va ser batlle de la vila entre 1979 i 1983 per l’UCD i de 1983 i 1987 amb una escissió, el Partit Demòcrata Liberal, PDL. Vives ha assenyalat que no pretén encapçalar una nova candidatura centrista, i deixa la continuitat del projecte a què hi haja “gent jove”.

Ciudadanos de Centro Democrático és un partit fundat al setembre de l’any passat, i que segueix la línia de formacions centristes que busquen recuperar l’esplendor dels temps de Suárez, com el CDS. Precisament de les joventuts d’aquest últim partit prové el president del CCD, en David Garcia Pérez, un jove nulenc que acudirà a la cita de Vilafranca junt antics dirigents del Centro Democrático y Social, com ara Carlos Laguna. El CCD es defineix com una “alternativa de centre, liberal i progressista” al bipartidisme de PP i PSOE. En aquest sentit es recullen les paraules de Vives a 3×4.info quan assenyala que “la tolerancia, la moderación, el trabajo y la democracia interna, aspectos que muchas veces no se dan en PSOE y en PP donde muchas de las decisiones y también las listas vienen impuestas desde las direcciones”.

Tot i que és la primera notícia del CCD en les nostres comarques, els centristes ja tenien diversos grups municipals en la Plana Baixa, com és el cas de Nules o Moncofa, així com Sogorb a l’Alt Palància. Una estratègia de creixement local de cara als comicis que contempla una possible implantació a la comarca dels Ports. A això cal afegir les reunions entre el CCD i el Partit Social Demòcrata, que compta amb la majoria a la Pobla de Benifassà i que va presentar-se al 2007 a l’altre municipi de la Tinença, Castell de Cabres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: