Pot el PSPV recuperar candidatures a Albocàsser, La Salzadella i Sant Rafael?

És estrany que en pobles de les nostres comarques no es presenten agrupacions de les dues grans formacions, el PP i el PSPV. Però, al 2007, van haver un conjunt de municipis que, per unes raons o unes altres, no van comptar amb la papereta socialista al col·legi electoral. Estos dies, un article publicat a Las Províncias hi repassa com ha evolucionat aquesta situació al llarg dels darrers mesos de precampanya i apunta quins municipis poden comptar de nou amb el PSPV o pel contrari, altres on no s’acaba de tancar la seua presència.

Albocàsser

El cas més destacat és el d’Albocàsser. La presó va ser el detonant de què els socialistes no hi prengueren part dels comicis. Per a fer un poc de memòria, els bocassins i bocassines s’hi van oposar al projecte del centre penitenciari a la seua població. El llavors ministre d’Administracions Públiques, en Jordi Sevilla, va assegurar que no es duria a terme, tot i que la realitat ha anat cap altres camins. Com a resposta, l’agrupació local va decidir no presentar-s’hi, de manera que el PP va obtindre la totalitat dels regidors.

A poc a poc i passat el temps, els socialistes van provar de refer l’agrupació a la capital de l’Alt Maestrat. Ja al març del 2009 podiem llegir sobre reunions per retornar a l’escena pública. Converses que s’han allargat amb els mesos. Quan vam dedicar l’article a Albocàsser, passat dos de setembre, se seguia parlant d’aquesta “refundació”, basada en militants històrics.

Quasi mig any després, i precisament en un moment en què els socialistes ja presenten llistes i candidats arreu del territori, encara no s’ha solventat la situació d’Albocàsser. L’article de Las Províncias dóna per fet la constitució d’una llista, encapçalada per Rosa Adell, ex secretària local i ex regidora, la qual va dimitir al 2005. En cas de ser una realitat, Adell no ho tindrà fàcil per convèncer els seus veïns: a les últimes eleccions estatals i europees, el PSOE no ha sobrepassat el 30%.

La Salzadella i Sant Rafael

Un altre municipi nomenat a l’article del diari valencià és La Salzadella. Ací el cas és diferent. El PSPV no va comptar amb llista pròpia al 2007 per què es va integrar en la plataforma Junts per Salzadella, que a les postres va guanyar les eleccions. A manca de tres mesos, no n’hi ha novetats si JPS continuarà o es disgregarà.

Semblant és el cas de Sant Rafael del Riu, on l’oposició al PP es va trobar en una Agrupació d’Electors. Tampoc en aquest cas s’ha desvetlat si romandrà o no.

Alcalà de Xivert i Peníscola

Els dos darrers municipis què tracta Las Províncias i que ens interessen són Alcalà de Xivert i Peníscola. En aquest cas, tenim al davant a agrupacions que sí es van presentar a les eleccions però què han patit moviments interns en aquestos darrers anys i que a més a més, romanen a l’oposició.

Del municipi gaspatxer, el periòdic assenyala que “la guerra intestina entre sus miembros hizo que tres de los referentes, Lola Prats, Isabel Soriano y José Agustín Cano, se dieran de baja como ediles y, hoy por hoy, aún no han decidido si estarán en las elecciones.” Quant a Peníscola, apunta el caràcter continuista de la candidatura que encapçala en Jordi Pau.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: