Vinaròs: desfeta i feta d’un pacte d’esquerres

Setmana moguda entre els partits d’esquerra de Vinaròs. En pocs dies s’ha desfet un pacte i s’ha constituit un de nou entre diverses agrupacions polítiques de la ciutat. Primer es va donar per trencat el pacte que duien mesos treballant entre Esquerra Unida i Esquerra Repúblicana, i als pocs dies, aquest darrer partit anunciava l’entesa amb Els Verds.

La qüestió dels llocs de la candidatura ha estat el detonant del pacte que configuraven EUPV i ERPV. Dos partits, cal recordar, que van obtindre prop de 4% al 2007, amb la qual cosa, una suma dels dos amb altres sectors de l’esquerra vinarossenca podria obrir-los les portes de l’ajuntament al primer o fins i tot al segon de la llista.

Març va començar amb la decisió de què el número 1 fòra per al cap de llista dels repúblicans i el segon per a EUPV. Però, segons la versió del portaveu d’aquestos últims, Manuel Vilalta, Esquerra va demanar també el segon lloc de la papereta, una condició què l’altra part no va acceptar i ha conduit a la ruptura del pacte. A partir d’ací, les acusacions han volat en ambdòs sentits: Vilalta ha acusat Esquerra de “manca d’honradesa i serietat” i de “personalismes“. Per la banda contrària, el portaveu dels nacionalistes, Lluis Batalla, parlava de què ha estat EUPV qui va canviar les condicions del pacte al demanar el segon lloc i va assenyalar que “han estat amagats fins un any abans de les eleccions“. Un encreuament de declaracions que pràcticament dóna per fet què EUPV i Esquerra conclouen ací les seues negociacions de convergir en una llista.

Pacte amb Els Verds

I tot just uns dies després, sí què hi arribaven a un acord Esquerra Repúblicana i Els Verds, aquestos últims encapçalats per Ramon Adell, qui va ser regidor de Participació Ciutadana entre el 2003 i 2007 . Un pacte del qual no han trascendit quins seran els primers noms de la candidatura i què s’ha alçat com “l’autèntica alternativa d’esquerres, lluny del Partit Socialista i del Bloc“, en declaracions de Batalla.

Per la seua banda, Esquerra Unida també ha assenyalat que concòrrera a les eleccions municipals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: