La vinculació entre la divisió de la Mancomunitat dels Ports i les eleccions municipals

La primera frase d’una notícia sobre el tema al Mediterráneo ja palesava la relació entre la divisió a la Mancomunitat dels Ports i les properes eleccions municipals: “no es tracta d’electoralisme, sinó de municipalisme“. Eren declaracions que el periòdic de Castelló recollia des de la nova Mancomunitat, que es denomina Pobles Menuts.

La cita i la ubicació dins del cos de l’article no són casuals. La segregació, un dels punts polítics que més polèmica ha alçat a la comarca durant la legislatura, s’ha produit a escassos dos mesos i mig de la convocatòria dels comicis locals, i la raó de la fugida dels sis pobles té un rerefons de partit: dues Mancomunitats, una per al PSPV i l’altra per al PP, tot just en un territori en els quals els populars no superen els socialistes. De fet, els municipis de la nova entitat assenyalen motius de partit per justificar la seua decisió, com podem llegir a 3×4.info.

Però els rajos de tinta (electrònica) què ha produit l’assumpte en els mitjans ens deixa més postures que estreten la vinculació dels dos esdeveniments. D’una banda, què la continuïtat i composició de Pobles Menuts depén de la configuració dels ajuntaments després del 22 de maig. D’aquesta manera, alguns membres socialistes dels Ports es preguntàven què hi passaria si el PP té majoria a la comarca. D’altra banda, La Mata no se sumarà a la nova Mancomunitat fins que es coneguen els nous membres dels consistori. Cal recordar que els sis municipis què han marxat han estat Palanques, Castellfort, Sorita, Todolella, Ares i Herbers. Un hipotètic canvi de signe en estos ajuntaments podria suposar la reintegració a la Mancomunitat dels Ports.

Els Ports en Moviment

A més a més, des de l’entitat civil Els Ports en Moviment també s’ha criticat la segregació. En un comunicat aposten per la Mancomunitat dels Ports com “l’únic organisme de representació col·lectiva de la comarca i que ha servit per a que s’escolte la veu dels pobles davant el Consell“. La plataforma ha demanat una reflexió als alcaldes del Partit Popular i també vincula la creació de Pobles Menuts amb les eleccions municipals del 22 de maig.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: