Olocau del Rei va celebrar les primàries a regidors passat diumenge

Diumenge al vespre, les eleccions van arribar a Olocau del Rei. Les primàries per a ser exactes. Com va ocòrrer unes setmanes abans a Castellfort, el centenar llarg d’habitants censats a aquesta població dels Ports es van votar entre sí per triar els noms que ocuparan les paperetes el 22 de maig i que sinó passa res inesperat, conformaran el proper consistori d’Olocau, tot substituint l’actual alcalde Ricardo Julián, qui va decidir no optar a un nou mandat.

Les primàries mostren la cara B de la política a les nostres terres. Mentre als pobles més grans els tres, quatre o més partits estan immersos en les presentacions de candidatures i barallats en la confecció de llistes, en els més menuts ser el batlle no és precisament un regal. Al contrari, la quantitat de feina i l’escassa remuneració fan que siga un plat de poc gust i els voluntaris escassejaven. D’ací va eixir la idea de les primàries, com a espècie de “sorteig” per decidir qui la duia durant, almenys quatre anys.

I qui la duen de cara als comicis municipials són Vicente Royo (el més votat amb 36 vegades), Isidro Royo (30), Ernesto Carceller (26), Fermin Ejarque i Àngel Grau (ambdòs 22 vots), com es pot llegir a 3×4.info. En total van participar-hi 95 veïns, dels 120 censats. Cadascú podia votar diversos noms en la papereta. Dels cinc més votats, només un, Carceller, ha estat al consistori esta legislatura. Dels altres quatre que han governat Olocau entre 2007 i 2011, tres van sol·licitar no entrar a la consulta. Un fet que seria impensable en altres àrees més cap el litoral.

Ressó televisiu

A l’igual que a Castellfort, les primàries d’Olocau del Rei van tindre cert ressó en els mitjans estatals. El mateix diumenge, per exemple, la televisió Cuatro va emetre una peça informativa des del municipi. Van parlar amb l’alcalde Ricardo Julian i van incidir en la idea de la manca d’interés per ser alcalde. Alguns olocauins i olocauines entrevistats assenyalaven que tan de bo entrara gent jove a l’ajuntament, tot i que com apunta Julián a 3×4.info no estan interessats en la política municipal“.

Les properes primàries, a La Mata

El proper municipi d’Els Ports en celebrar primàries serà La Mata, el proper dissabte 9 d’abril. De nou es triaran a cinc persones que molt possiblement siguen els confirmats el 22 de maig. Hi haurà canvi d’alcalde, ja que l’actual primer edil, Mateu Royo, ja ha anunciat que no estarà inclòs entre els seleccionables, així com altres dos regidors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: