A la autoritats electorals no els convenç el creixement del padró a la Pobla de Benifassà

L’empadronament s’ha convertit en el tema principal de la precampanya a la Tinença. La darrera novetat ha vingut aquesta setmana, quan l’Oficina del Cens Electoral ha comunicat a la Junta Electoral que no li han convençut les explicacions per justificar el creixement sobtat de 40 persones al municipi. La resolució, publicada al BOE segons marca la LOREG, la Llei Orgànica de Règim General Electoral.

El cas de la Pobla és únic en totes les nostres comarques, tot i que des de diverses oposicions municipals també s’havien alçat sospites sobre augments inesperats en els pobles. Cal tindre en compte que en este cas l’ajuntament de Benifassà havia respost als requeriments de l’Oficina, una situació que no s’ha donat en altres municipis de les comarques castellonenques i que encara estan per investigar les denúncies d’aquestes oposicions que esmentàvem. L’editorial del Levante-EMV es referia a això: “No considerar punible que en un solar sense més ombra que la d’una figuera hi haguen censats uns electors és no voler veure el que això pot representar en poder i per tant en diners. I això també hauria d’ésser investigat“.

Als diferents nuclis que componen el municipi de la Pobla de Benifassà no és novetat: ja en el 2007 va haver-hi denúncies, que finalment no van prosperar. Cal dir que l’assumpte es recargola, atès l’entrada en joc de nombrosos agents polítics, electorals i judicials.

Fins i tot va arribar al Congrés mitjançant una pregunta parlamentària del grup d’Iniciativa per Catalunya Verds, socis d’Iniciativa del Poble Valencià, a la seua vegada amb relacions amb l’agrupació de veïns Junts per la Tinença, partit que junt el PP i el PSPV, també han tret a la llum pública els misteris del padró de Benifassà. Ara, precisament l’oposició disposa d’uns dies, fins dilluns, per impugnar el cens. Junts ja s’ha fet ressó de la notícia al seu Facebook. Veurem, llavors, en què resulta l’afer de l’empadronament de la Pobla de Benifassà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: