L’Agrupació d’Electors de Càlig es presenta de nou a les municipals amb Albert Querol com a candidat

Els calijons i les calijones tornaran a tindre tres opcions per a escollir el 22 de maig. A les candidatures ja anunciades i previsibles de populars i socialistes, aquesta setmana l’Agrupació d’Electors feia públic que hi prendrien part de nou en els comicis locals, després d’obtindre al 2007 un 14% de vots, materialitzat en un regidor, Albert Querol.

Precisament Querol serà de nou el cap de cartell de l’AEC. Cal recordar que fa quatre anys va ser l’edil frontissa entre l’empat de PP i PSPV, donant l’alcaldia al popular José Anglés. En eixe pacte, va entrar a l’equip de govern com a regidor d’Urbanisme i representant al consorci de residus (l’oposició a l’abocador va ser un dels punts centrals en la creació i programa de l’AEC). Mitjada la legislatura, Querol va sortir del govern al no estar-hi d’acord amb les intencions urbanístiques del PP.

No hi ha massa canvis entre la llista del 2007 i del 2011. Després d’Albert Querol, els números dos i tres seguiran en poder de Joaquim Anglés i Lucas Navarro. La principal novetat és Maria Reverté, quarta en la llista. Darrere, més integrants de la primera candidatura: Rosa Maria Esteller i Roderic Querol. Completen la papereta Vicente Benedito, Alberto Zaragozà, David Gumbau, Javier Roca i Gustavo Daniel García. En aquest sentit, el mateix Querol assenyalava que la continuïtat es justifica atès que “encara existeixen els problemes i carències que van motivar a aquest grup de veïns a entrar en política“.

Col·laboració amb Compromís

Una de les novetats de l’AEC de cara a estos comicis és l’acord que ha arribat per ser la representació a Càlig de la coalició Compromís, una marca que engloba a l’acord entre Bloc, Verds i Iniciativa del Poble Valencià, tot traslladant als pobles i ciutats el pacte que aquestes tres formacions tenen a les Corts.

Són la tercera incursió del Compromís en les nostres comarques, junt Units x la Tinença i Plataforma per Vilafranca, que també han dialogat amb la coalició d’Enric Morera i Mònica Oltra. La raó d’aquesta entesa amb un ens polític més gran ha estat la repercussió de les qüestions de Càlig que pensen tractar en cercles institucionals més decisius, com l’Europarlament.

De nou, contra l’abocador

Vista la continuïtat de la llista, no sorprén que l’oposició a l’abocador comarcal siga un dels centres del programa de l’AEC, així com a que els camions dels abocadors comarcals hi transcòrren pel terme municipal calijó.

Altres propostes són l’abastiment d’aigua o la renovació del clavegueram, a més a més, de seguir debatint el Pla General d’Ordenació Urbana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: