Revista de premsa – dilluns, 2 de maig

La precampanya electoral s’enfronta a la seua recta final. Ja ha arribat el mes de maig, dins del qual, el proper dia 22 es triaran els regidors i regidores que representaran els nostres municipis durant els propers 4 anys. A mesura que s’apropa la data, creix i es multiplica la informació i les notícies que els mitjans de comunicació ofereixen sobre l’actualitat de caire electoral, convertida des de fa setmanes en el centre de les notícies de política municipal, i ara en el centre de les notícies municipals, atès que les eleccions ho impregnen gairebé tot.

A partir d’ací, des d’aquest bloc hem decidit realitzar puntualment una revista de premsa, amb el que es va publicant sobre els comicis, que es combinaran amb els articles de creació pròpia que des de setembre estem oferint en Municipals 2011 Maestrat Ports.

Es presenta el PSPV de Morella

Els socialistes de Morella presenten la seua candidatura, encapçalada per Ximo Puig, a la Casa Ciurana, aquest cap de setmana. En l’acte es va passar el vídeo “Document de Morella”, el qual recòrre les dues darreres dècades de la capital dels Ports. Aquest audiovisual ha estat editat per la plataforma Joves per Morella. En aquest enllaç de Comarques Nord es pot conèixer un poc més d’aquest migmetratge.

En la seua intervenció, Puig va definir la seua opció com la que millor defensa les competències de Morella i, tot atacant els seus únics rivals, el PP, va assenyalar que “si els Hotels del Cardenal Ram i la Fàbrica Giner, així com les pintures rupestres de Morella la Vella, s’adjudicaren, un de cada tres morellans a l’atur hi tindria treball“. Ho llegíem a El Periòdic.

Retrat de Maria Josefa Boldó, candidata socialista a Traiguera

3×4.info i Levante han esbossat un perfil de l’alcaldable del PSPV a aquesta població del Baix Maestrat. Maria Josefa Boldó, jubilada i mestressa de casa, substitueix al cartell a José Manuel Esteller i té per davant recuperar la majoria absoluta al municipi, després del canvi de signe del 2007, amb una diferència inferior al 10% entre populars i socialistes. Hi compta com a experiència política com a regidora.

De Boldó, els dos articles hi destaquen d’una banda, els seus “valors cristians” i d’altra, “el respecte al patrimoni tant arquitectònic com rural”. De fet, algunes de les propostes del PSPV traiguerí va en aquesta direcció, com la restauració de les muralles o la creació d’un arxiu fotogràfic local. No són les úniques polítiques que recull el programa, tal i com assenyala l’article del diari valencià: “l’adeqüació de la biblioteca (…), la recuperació de l’escola-taller, la creació d’un casal jove, recuperar la comissió de festes, un Consell Agrari o la reutilització de les aigües de l’EDAR per a reconvertir secà en regadiu (…), un PGOU sostenible ampliant l’entorn de la població (…), un tanatori municipal i un centre de dia”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: