Revista de premsa – dimarts, 10 de maig

Entrevista-xat a Xaro Miralles

La iniciativa del Levante de Castelló de posar els principals candidats municipals davant de les comunitats ha continuat amb la participació de l’alcaldable socialista a Benicarló. Xaro Miralles s’ha posat davant l’ordinador i ha respost fins 17 preguntes dels internautes, qüestions que han abastat pràcticament tots els grans temes: economia, ocupació, cultura, joventut, urbanisme, etc.

Entre les respostes de Miralles podem destacar la seua defensa d’un pacte municipal de l’ocupació on “no només estaran representats els grups polítics sinó també els sindicats, empreses, agents socials, associacions de comerç i mercat, pimes, turisme, agricultura i pesca, cultura, urbanisme…”. També proposa la creació d’una Regidoria i un Casal per als joves, una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor,  i reclamar l’Escola Oficial d’Idiomes. Podeu llegir-lo sencer ací.

Plataforma per Vilafranca presenta el seu programa

Llegim a 3×4.info que la candidatura ecosocialista va presentar passat divendres les seues propostes electorals. Amb l’assistència del candidat a Corts per Compromís, Enric Bataller, el cap de llista vilafranquí Xavi Prats i altres ponents, van desgranar els diversos punts dels quals consten les idees de la Plataforma.

Entre aquestos punts hi destaquen l’ocupació, amb un polígon sostenible i el medi ambient, amb l’aprofitament dels recursos naturals. Es pot veure l’esdeveniment en aquest vídeo penjat a ComarquesNord. El programa electoral de la PxV es pot consultar al seu bloc.

Junts per la Tinença critica els empadronaments sospitosos

L’afer dels empadronaments va protagonitzar la campanya del 2007, va protagonitzar la precampanya i també protagonitza aquesta campanya del 2011 a la Pobla de Benifassà. L’alcaldable de la coalició municipalista Junts per la Tinença, José Ramón Royo, ha assenyalat a la Cope que han presentat un recurs contenciós-administratiu a causa de què consideren que alguns empadronaments s’han fet a habitatges desocupats. JxT, que defensa la sostenibilitat del paratge, apunta que “tot està relacionat amb l’interés d’empreses particulars per fomentar un urbanisme desmesurat a través de sigles polítiques”.

També ho conta 3×4.info, en un article on quantifica en 40 eixos empadronaments denunciats per l’oposició, i fa un repàs del procés que va tindre lloc amb l’Oficina del Cens Electoral i l’INE, que a les postres s’ha saldat amb la prevalència del dret de vot, a manca de més investigacions, com demanava Junts per la Tinença.

A més a més i seguint a Benifassà, l’article de 3×4.info exposa com JxT s’ha desplaçat fins La Sénia per fer campanya. Diuen que tot i estar en una altra circumscripció, un grup considerable de votants a la Pobla hi resideixen a aquesta vila del Montsià.

Esquerra-Verds proposa convertir la Plaça de Bous de Vinaròs en un espai cultural

La coalició es planteja cobrir el recinte per donar cabuda a tot tipus d’esdeveniments culturals, fires, etc. Fins i tot han posat preu al projecte: 3 milions d’euros. És la més destacada de les 55 iniciatives en matèria cultural que ha publicat Esquerra-Verds. Com recull la Cope en el seu web, la llista encapçalada per Lluis Batalla també demana un nou Auditori o un museu dels xocolaters (antic símbol de la ciutat i dels vinarossencs, coneguts amb aquest apel·latiu), entre d’altres.

I el Bloc, crear rutes turístiques de caire cultural

Sense canviar ni de ciutat ni de mitjà de comunicació, ens assabentem de la proposta de la candidatura de Domènec Fontanet de crear un seguit de rutes turístico-cultural. L’encarregada d’aquesta àrea a la llista, Helena Roman, parla de diverses rutes que s’endinsen en diferents èpoques històriques. El rerefons, posar sobre la taula un model de turisme “sostenible i responsables“.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: