Revista de premsa – dijous, 19 de maig

De nou les primàries són notícia

El curiós i democràtic sistema de primàries instaurat en alguns municipis dels Ports continua alçant titulars en els mitjans de comunicació. En aquesta ocasió, ha estat El Mundo qui s’ha apropat fins Olocau del Rei per conèixer de primera mà com funciona i quines conseqüències té. Ho personalitza en la figura de Vicente Royo, el més votat i qui presumiblement serà el nou batlle de la vila a partir de la setmana vinent.

En l’article, signat per Sandra Morales, es destaca els inconvenients de ser alcalde en un poble menut, que suposa una despesa de temps i diners per a l’escollit, així com el respecte dels partits a aquest sistema que també s’ha desenvolupat a Castellfort i La Mata.

La Plataforma per Vilafranca porta la televisió local a la Junta

Les relacions entre les candidatures i els mitjans de comunicació públics no són f’àcils durant els dies de campanya, atès que uns han de complir la programació que marca l’agenda política i no la periodística i els altres sempre estan a l’aguait per denunciar que no els han tractat com deurien.

A les nostres comarques ja s’ha donat un cas. La Plataforma per Vilafranca ha dut a la televisió local, TV Vilafranca, davant la Junta Electoral de Zona de Vinaròs. La causa, segons explica La Plana al Dia, és que el diumenge 15 es va emetre el míting del PSPV, de mig hora de durada, quan s’havia acordat un màxim de cinc minuts diaris de propaganda.

A l’endemà mateix, els responsables de TV Vilafranca han publicat un comunicat, recollit a 3×4.info, en el qual hi defensen la seua gestió i pluralitat, recorden que són un mitjà local però privat, i mostren el repartiment proporcional seguit, que li donen al PSPV 32 minuts, 12 al PP i 4 a la Plataforma  (quatre minuts per regidor), així com els anuncis electorals. Per aquest motiu, els productors audiovisuals reclamen una rectificació pública de l’agupació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: