Revista de premsa – dissabte, 21 de maig

Després de dues setmanes de campanya i mesos de precampanya i de fer bullir l’olla electoral, d’ací unes hores es procedirà a les votacions. Abans però, i atès que en teoria ja ha passat la jornada de reflexió, aquesta és la darrera revista de premsa que hi publiquem.

El moviment 15-M arriba a les nostres comarques

Ha protagonitzat tota la setmana informativa, a nivell estatal i amb certa rapidesa, s’ha estés des del centre de la meseta fins la perifèria de l’Estat. Els “indignats”, nomenats així a causa del llibre Indigneu-vos, de l’Stephen Hessel, o moviment Democràcia Real Ja, també van mostrar el seu descontent amb el sistema. Vinaròs o Benicarló van reunir algunes desenes de persones, que van celebrar assemblees i repartir manifestos d’aquest moviment. Fins i tot s’ha obert un grup a Facebook per tal d’esdevindre punt de trobada, que ara compta amb més de 150 apuntats.

El PP de Vinaròs demana el vot útil

Tornem als partits i als candidats. Al llarg del dijous i el divendres se succeien els darrers actes electorals. Alguns d’ells, com els populars vinarossencs, hi feien balanç dels 15 dies. Ho feia mitjançant el seu director de campanya, Mariano Castejón. Com llegim a El Periòdic, el diputat a Corts ha qualificat de positiva aquesta campanya i ha demanat el vot útil perque “els socialistes no volen guanyar estes eleccions“. I com és d’esperar, ha pronosticat la victòria amb majoria absoluta per la candidatura de Juan Bautista Juan.

Problemes televisius

Seguint amb els populars, una de les darreres anècdotes de la campanya ha estat el comunicat de la Junta Electoral de Zona en el qual demanava la supressió dels anuncis del PP a la televisió comarcal Canal 56. La instància, presentada per Compromís, s’acull en l’article 60.1 de la LOREG, “No poden contractar-se espais de publicitat electoral en els mitjans de comunicació de titularitat pública ni en les emissores de televisió privada“. Diversos col·lectius del Bloc de la comarca han penjat l’informe als seus perfils de Facebook.

I continuen els vídeos

La setmana vinent ho tractarem amb més profunditat, però a banda de l’esclat de les xarxes socials, una de les tòniques dels partits ha estat l’ús de Youtube i Vimeo per penjar-hi tot tipus d’audiovisuals, que van des d’enregistraments de mítings fins a videoclips, anuncis tradicionals o qualsevol cosa amb imaginació que servisca per arribar els votats. A tall d’exemple, un dels darrers del PSPV de Càlig, que podeu veure ací, en el qual usa només fotos de la població i veu en off de la candidata. I és que no calen grans mitjans per estar present en estes plataformes.

No són els únics. A tall d’exemple, 3×4.info ha publicat dos recentment, una entrevista a Xaro Miralles, candidata socialista a Benicarló, i altre de la presentació de Junts per la Salzadella.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: